Mistä tämä blogi sai alkunsa?

Edellinen viikko oli One Piece -fanille oikein kiitollinen. 65. suomeksi käännetty mangapokkari ilmestyi viikon alussa lehtipisteisiin, joten lukemista riitti, vaikkei Weekly Shounen Jump ilmestynytkään kyseisellä viikolla. Sunnuntaina One Piece -animen seuraajat saivat taas herkkua korkealaatuisen animaation muodossa, kun Law ja Smoker ottivat toisistaan mittaa Punk Hazardin edustalla. Kaiken kaikkiaan minun pitäisi sarjan fanina olla kaikin puolin tyytyväinen. Ongelmanani on kuitenkin ollut jo jonkin aikaa, miten jakaa innostukseni muiden kanssa.

Ehkä kyseessä on se, että omassa kaveripiirissäni ei ole yhtään henkilöä, joka fanittaisi One Pieceä samalla lailla kuin minä. Tarkemmin sanottuna yksikään ystävistäni ei ole edes animen tai mangan harrastaja – pikkukaupungissa erikoiset harrastukset eivät kerää ympärilleen suuria harrastajamääriä, vaan jäävät kuriositeeteiksi. Internetin suuressa maailmassa pääsen maailmankieli englannin avulla juttelemaan ja jakamaan innostukseni samalla lailla ajattelevien kanssa, mutta se ei ole aina sama asia kuin itsensä ilmaiseminen omalla äidinkielellään.

Ratkaisu oli loppujen lopuksi yksinkertainen. Juttelen One Piecestä suomeksi blogin muodossa, ja pidän sormet ristissä, että kiinnitän muiden fanien mielenkiinnon ja saan toivomaani keskustelua syntymään. Kävi miten kävi, saan purettua omat ajatukseni kirjalliseen muotoon, oli kyse sitten huonolaatuisesta animaatiosta, jännittävästä juonenkäänteestä tai hahmojen ja tarinan syvällisemmästä analyysista.

Suomalaiset fanit netissä

Suomessa on One Piecen sarjan faneja, minkä voi päätellä viimeistään siitä, että Sangatsu manga julkaisee sarjaa Suomessa tasaiseen tahtiin. Netissä törmää aika ajoin suomalaisiin niin fanifiktion, parodioiden kuin amv:n tekijöinä, mutta jostain syystä täysin suomalaiset sivustot ja yhteisöt ovat jääneet harvinaisen pieniksi – tai sitten en ole osannut etsiä oikeista paikoista. Tässä on muutamia löytämiäni aidosti suomalaisia One Piece -sivuja yms. Suluissa oleva päivämäärä viittaa viimeiseen päivitykseen (viitattu 18.3.2013).

Raftel – Suomalainen One Piece -roolipeli. (25.1.2009)

Red Line – Suomalainen One Piece -foorumi. (20.3.2012)

One Piece Sekai – sarjalle omistettu sivusto. (16.5.2010)

Suomenkielinen Wikipedia-artikkeli (15.3.2013)

Hikipedia-artikkeli (18.10.2012)

Wiki-artikkeleita lukuun ottamatta sivuilla on vähän käyttäjiä, tai niitä ei ole päivitetty pitkään aikaan. Tätä taustaa vasten oman blogini tulevaisuus näyttää kurjalta. Olisiko siis liian kunnianhimoista toivoa blogia, joka pysyisi elossa vielä alkuinnostuksen jälkeenkin, ja johon ilmestyisi säännöllisesti uusia päivityksiä? Vain Enel tietää.

Lopuksi

Tämän blogin päällimmäinen tarkoitus on hyvin itsekeskeinen; haluan päästä purkamaan ajatuksiani One Piecestä suomeksi. Toinen tavoite on tavoittaa muita sarjaa seuraavia / sarjasta kiinnostuneita / hard core -faneja, ja kaikkia siltä väliltä. Tämänhetkinen arvioni on, että täydennän blogia noin kerran viikossa uusien mangalukujen ilmestymistahtiin.  

Kohti uuden blogin aamunkoittoa!

- Niniviel