Keskustelua pirunmarjoista 

Luku 703 antaa vahvistuksen viime luvun arvaukselleni sekä toistaa jo aikaisemmin tunnettua tietoa. Sehän tiedettiin jo, että pirunmarja vapautuu kiertoon henkilön kuoleman jälkeen. Luku alkaa Luffyn odotetulla reaktiolla, ja kumimiehemme osoittaa jälleen, että hän ei ole täysi idiootti, sillä hän tietää, ettei voi syödä uutta pirunmarjaa. Tällaiset tilanteet todistavat, että Luffy ymmärtää itseään koskevia oleellisia asioita, jos hän on tarpeeksi kiinnostunut niistä.

franluf%20speaking%20about%20meramera222

Luffy ehdottaa pirunmarjaa Frankylle, joka kieltäytyy marjasta välittömästi. Tämä on hyvä tilaisuus pohtia ongelmaa, joka syntyi heti kun tieto Acen uudestisyntyneestä pirunmarjasta paljastettiin. Voidaan pitää itsestään selvyytenä, että Luffy saa marjan käsiinsä, joten kysymys on, mitä sitten? Olkihatut, joilla ei entuudestaan ole pirunmarjaa, ovat Franky, Usopp, Nami, Zoro ja Sanji. Franky ei ole kiinnostunut marjasta ja Zoro on miekkamies alusta loppuun, joten hän tuskin on kiinnostunut muusta kuin Shuusuin saamisesta takaisin. Sanjin elementti on ollut tuli Thriller Barkista lähtien, ja hänellä on jo nyt tietty kontrolli liekkien suhteen, joten tulimarjan kykyjen päätyminen tuliselle kokille olisi looginen teeman loppupäätös. Lisäksi näen ainakin joukkion heikompien jäsenten eli Namin ja Usoppin harkitsevan vakavasti mahdollisuutta kehittää taisteluarsenaaliaan.

Henkilökohtaisesti vierastan ajatusta, että joku Olkihatuista saisi yllättäen logia-tyypin pirunmarjavoimat. Se muuttaisi Olkihattujen vakiintunutta ryhmädynamiikkaa oleellisesti, sekä vaikuttaisi kyseisen Olkihatun taistelutyyliin. Lisäksi Uudessa maailmassa logia-marja menettää suurimman osan voiman tuomista hyödyistä, sillä hakin käyttäjiä on enenevässä määrin.

Neito hädässä

Tässä luvussa tutustumme kolmeen uuteen hahmoon. Ensiksi tapaamme tanssijatar-kaunottaren, jota jahdataan hänen omien sanojen mukaan puukotuksen vuoksi. Violet-niminen nainen onnistuu pyörittämään Sanjin pikkusormensa ympärille välittömästi, ja lukijana minussa herää epäilys, että Violetin kyyneleet ovat krokotiilinkyyneleitä ja että edessämme on taitava manipuloija. Minkähänlainen traaginen taustatarina Violetilla on? En nimittäin ole vielä luokittelemassa Violetia viholliseksi Monet’n ja Baby 5:n tapaan, vaan uskaltaisin lyödä vetoa, että kyseessä on mahdollinen Olkihattujen tuleva liittolainen tai tyypillinen juonta eteenpäin vievä "neito hädässä" hahmo.

Sanji%20and%20Violet%20-%20kill%20a%20ma

Luvun paras ruutu. Sanji on vaikean dilemman edessä: priorisoiko hän Olkihattujen tavoitteet vai naisen kyyneleet?

Toinen uusi esitelty hahmo on yksijalkainen lelusotilas, joka on tässä vaiheessa pelkkä sketsi äkillisesti vaihtuvine mielialoineen. Eipä hänestä sen enempää tällä kertaa.

Paljon ei ole mainitsemista kolmannesta uudesta hahmostakaan, sillä Spartan on vain tuomassa hieman actionia luvun loppuun ja osoittamassa jälleen kerran, että suuri koko ja lihakset eivät merkitse mitään One Piecen maailmassa. Luulisi ihmisten tajuavan, ettei ketään kannata arvioida ulkonäön perusteella, varsinkin kun sieltä sun täältä putkahtelee yliluonnollisia kykyjä omaavia ihmisiä. Ei sillä, että Luffyn olisi tarvinnut hyödyntää kumivartaloaan Spartanin nujertamiseksi. Lihakasa on täysi idiootti, joka on tyrmätty yhden heiton jälkeen.

Lopuksi

Tämä luku on itsenäisenä kokonaisuutena tyydyttävää tasoa. Lukija saa vanhan tiedon kertausta pirunmarjoista, eikä Luffyn osallistumisessa turnajaisiin ollut mitään yllättävää. Sanji on Sanji tavatessaan Violetin, ja heidän tapaamisensa on luvun huippukohta, sillä se on viihdyttävä yhdistelmä huumoria ja draamaa One Piece -tyyliin. Spartanin päihittäminen yhdellä olanyliheitolla on perus-Luffya.

Juoni etenee pääasiassa odotetulla tavalla. Luku on hyvä lisä Dressrosa-seikkailun kokonaisuuteen, mutta menee yksinäisenä lukuna keskitason alapuolelle.

- Niniviel

Kuvat kuuluvat Eiichirou Odalle ja Shueishan Weekly Shounen Jumpille. Englanninkieliset käännökset Mangastream.