One Piece # Jakso 587 

Clash! Law vs. Vice Admiral Smoker (激突! ロー VS スモーカー中将)

so9v_law-normal.jpg

Tasainen taistelu

Minun täytyy rehellisesti tunnustaa, että olen Law-fani. Kun kyseessä on Trafalgar Law, jokaisen on valittava puolensa, sillä neutraalia kenttää ei ole, kuten ulkomaisilla foorumeilla liikkuneet lukijat tietänevätkin. Kun viime sunnuntaina nähty jakso ilmestyi mangana, se oli todellista taistelua Smokerin ja Law'n kannattajien asettuessa napit vastakkain. Smokerin imagoa yritettiin puolustaa vetoamalla hänen statukseensa lippueamiraalina, ja Law'n tukijat heittivät lisää löylyä kehään panettelemalla Smokeria ja kehumalla Law'n kykyjä. Se oli julmaa seurattavaa.

Itselläni ei ole mitään lippueamiraalia vastaan, ja tämän jakson taistelussa Law ja Smoker näyttäytyivät yllättävän tasaväkisinä. Law'n kyvyt ovat yliluonnolliset jopa One Piecen mittapuulla, mutta Smokerin haki on riittävän vahva estämään Law'ta käyttämästä kykyjään täydellä teholla. Law katkaisi Tashigin miekan kahtia siistillä viillolla, mutta Smoker pystyi lyömään kaapparilordia merikivellä vahvistetun jitten kanssa - kunhan hän vain osuisi.

Taistelu koostuikin siitä, että Law ja Smoker yrittivät osua toisiinsa samalla kun torjuivat hyökkäyksiä. Taistelijoiden voimasta kertookin paljon se, että taistelun voittajaksi päätyi ensimmäisen iskun antanut. Jos Smokerin jitte olisi osunut Law'han, se olisi ollut samanlainen one-hit KO. kuin Law'n loppujen lopuksi tekemä tyrmäys.

Taistelua ei ratkaissut voima vaan viekkaus. Ensiksi Smoker osoitti hienoa taktikointia "jäämällä vangiksi" Law'n nostattamaan lohkareeseen. Smoker puhui ja puhui ja yritti pitää Law'n huomion itsessään, samalla kun hän kiersi Logia-muodossa taakse. Law kuitenkin huomasi juonen ajoissa ja onnistui torjumaan takaapäin tulleen hyökkäyksen. Sitten olikin Law'n vuoro.

1000px-Law_defeats_Smoker-normal.jpg

Rehellisesti sanottuna Law onnistui yllättämään jokaisen, niin Smokerin kuin katsojatkin. Olihan hänen kyvystään repiä sydämet rinnasta mainittu, mutta ei sitä, että hän pystyy tekemään sen liikkeessä olevaan ihmiseen sokkona!

Kokonaisuutena todella hieno taistelu, tässä ei ollut mitään paikallaan seisomista ja puheiden pitämistä, vaan todellista toimintaa mahtavan animoinnin kera. Valitettavasta ottelun välissä oli erinäisiä hengähdystaukoja, kun tarinan fokus siirtyi muualle niin Tashigiin kuin Olkihattuihinkin.

Olkihattujen Friday Flip

Animeen oli lisätty täytettä edellisisten jaksojen kohtauksista kuten uusinta Olkihattujen persoonallisuuksien vaihtumisesta Friday Flip -tyyliin ja Tashigin sulavasta tappiosta Law'n kynsissä. Olkihatuista puheen ollen, kiinnitin asiaan jo huomiota aikaisemmin, kun Olkihatut vaihtoivat persoonallisuuksia, mutta minusta on mielenkiintoinen valinta, että ääninäyttelijöiden äänet pysyivät samoina. Vale-Olkihattujen aikaan Sanjin ääninäyttelijä esitti vale-Luffya jne., joten ilmeisesti animaation ohjaajat eivät halunneet toistaa samaa kaavaa tällä kertaa. Sen sijaan Sanji sanoo Sanjille kuuluvat vuorosanat, vaikka kaiken järjen mukaan Sanjin äänen pitäisi vaihtua, sillä hän on nyt Namin ruumiissa. Ohjaajien tekemässä valinnassa lienee kyse siitä, että televisiokatsoja pystyy tunnistamaan hahmot toisistaan.

Olkihatut eivät ole muuttuneet ulkoisesti silmiä ja käytöstä lukuun ottamatta. Vanhan uskomuksen mukaan silmät ovat sielun peili - Oda on tiennyt, mitä hän tekee. Kiinnittikö kukaan muu muuten huomiota Namin ruumiissa olevan Sanjin silmien väriin jaksossa 586? Siis ennen kuin niistä tuli pinkit sydämet... Oranssit hiukset ja kylmän siniset silmät luovat kiehtovan värikontrastin. Sanjista tulisi oikein kaunis nainen, mutta siitä huolimatta pitäisin hänet miehenä.

Vielä yksi asia Olkihattujen vaihtuneista persoonallisuuksista: Minusta hahmojen selkeä tunnistettavuus kertoo aika paljon Odan lahjakkuudesta luoda erinäköisiä hahmoja, jotka voidaan erottaa toisistaan pelkästään silmien perusteella. Valitettavan usein mangan tekijöillä on yksi tyyli piirtää kasvot ja silmät, minkä vuoksi hahmot erottaa toisistaan ainoastaan vaatteiden ja hiustyylin perusteella, jos silloinkaan. Odalla tätä ongelmaa ei ole koskaan ollut, paitsi ehkä naispuolisten hahmojen suhteen.

Franky_PH_Arc-normal.jpg

Chopperin ruumiis, Frankyn silmät ja persoonallisuus. 

Lopuksi

Animaatio saa täydet pisteet.

Käsikirjoitus toimi hyvin, joskin Tashigin "piraatit ovat piraatteja" hokema toistui liikaa.

Rytmitys toimi taistelukohtausten osalta, mutta välillä siirtymät ja takaumut tulivat vähän liian äkkinäisesti minun makuuni. Mieluummin taistelu olisi saanut olla yhtenäinen kokonaisuus kuin venyttää sitä koko jakson pituudelle.

Nautittavuus nousi pienistä puutteista huolimatta kattoon. Law'n ja Smokerin yhteenotto oli eeppinen, ja väliin työnnetty huumori Sanjin ja kumppaneiden taholta teki jaksosta monipuolisen ja tasapainoitetun kokonaisuuden.

Mangan ilmestymistä odotellessa, heipodei!

- Niniviel

Kaikki kuvat kuuluvat Eiichiro Odalle ja Toei Animationille.