Palaset asettuvat hitaasti paikalleen

New World's Severe Earthquake - Caesar's Nightmare Experiment (新世界激震 シーザー悪夢の実験)

hqdefault-normal.jpg

Minun ei ollut tarkoitus kirjoittaa arviota One Piecen jaksosta 601, mutta tylsyys iski sen verran pahasti, että tässä sitä nyt ollaan. Mitään hirveän syväänluotavaa en voi luvata, mutta eipä tämänkertainen jaksokaan mitenkään ihmeellinen ollut.

Tässä jaksossa ei tapahtunut oikeastaan mitään. Yksi jättiläislapsista, Mocha, virkosi hallusinaatioiden vuoksi, Ceasar paljasti Law'n huonon päätöksentekokyvyn ja Smiley nielaisi valtavan karamellin.

Ja siinä se sitten oli.

Law 0 - Ceasar 1

Law! Mitä ihmettä sinä ajattelit antaessasi sydämesi Ceasarin kaltaisen hirviön haltuun? Aliarviointi ei ole riittävä perustelu, sillä Ceasar on osoittanut häikäilemättömän neroutensa, eikä raa'alla voimalla tai hakilla päihitetä Ceasarin tapaisia liukasliikkeisiä roistoja.

Liiallinen koppavuus näyttäisi olevan Law'n akilleen kantapää, sillä mangaa eteenpäin lukeneena tiedän, että Law'n huolellisesti hiotuilla suunnitelmilla näyttäisi olevan tapana räjähtää päin hänen kasvojaan.

law_ceasar_face-down-normal.jpg

Shurorororoo! Minä vein kaapparilordin sydämen.

Alkupalaksi hahmon kehitystä à la filler, jälkiruoaksi huonosti sulavaa karamellia

Ceasar houkuttelamassa lapsia "candyn" äärelle on nähty jo monessa jaksossa, mutta tänään tapahtui tällä saralla hienoista edistystä. Yksi jättiläislapsista sai niin kovia hallusinaatioita vieroitusoireiden vuoksi, että hän peloissaan säpsähti hereille karkinnälästään. Mangassa Mochan tajuihin tulemista ei selitetty millään, joten tämä oli oikeastaan ihan jees veto käsikirjoittajilta.

Jakson loppupuolella tahti taas hidastui. Zoron joukkio jatkoi juoksemistaan ja Smileyn ihmettelyä, ja Smiley jatkoi etenemistään. Ceasarin mahtipontinen monologi ignoorattiin ja/tai keskeytettiin kuten aina, ja Smiley sai karkkinsa. Ja tässä kohtaa tahti hidastui aivan liikaa. Smiley näytti nikottelevan, Ceasar virnuili vimmatusti, mutta mitään ei loppujen lopuksi tapahtunut. Seuraavaan jaksoon, jälleen kerran.

Lopuksi

Animaatio: Ei valittamista tällä kertaa. 3,5/5

Käsikirjoitus: Noudatteli mangaa, mutta mukana oli muutava piristävä lisäys: Mochan hallusinaatiot ja niistä herääminen sekä kelkan sabotointi Ceasarin toimesta. Kokonaisuutena ok. 3/5

Rytmitys: Muuten toimi, mutta lopussa jämähti uudestaan paikoilleen. 4/5

Nautittavuus: Meh. Kyllähän tuon katsoi. 2,5/5

 

Ihmiset! Katsokaa Shingeki no Kyojin! Se on vuoden 2013 kuumin anime ja todellakin maineensa veroinen!

- Niniviel

Kaikki kuvat kuuluvat Eiichirou Odalle ja Toei Animationille.